Politika zasebnosti :: Lassana

Politika zasebnosti

‹ Nazaj

Naše podjetje spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov naše spletne strani, spletne trgovine in naših storitev, zato bomo storili vse potrebno, da jih zaščitimo pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Namen te politike je seznaniti obiskovalce spletnih strani LASSANA o varovanju njihove zasebnosti. Upoštevajte, da lahko to politiko posodobimo o čemer vas bomo obvestili z objavo na naši spletni strani, Prosimo vas, da spremljate obvestila o posodobitvah in se seznanite z najnovejšo verzijo politike zasebnosti pred uporabo naših storitev. 

Najnovejša verzija politike zasebnosti vam je na voljo tukaj.

Upravljavec vaših osebnih podatkov je podjetje:
LASSANA, frizerstvo in kozmetika, d.o.o., Cankarjeva cesta 3, 1000 Ljubljana, Upravljavca osebnih podatkov lahko kontaktirate na: 
tel. 01 422 46 40, 
e-pošta: info@lassana.si

V nadaljevanju opisujemo katere podatke zbiramo, za katere namene ter kako jih obdelujemo.

1.   Osnovne definicije

V tem odseku so vam na voljo osnovne definicije, povezane z obdelavo osebnih podatkov, ki jo izvajamo. 

Vsak pojem ima znotraj te Politike pomen, kot je opredeljen spodaj.

Osebni podatek je vsaka informacija, ki se nanaša na določenega ali določljivega posameznika (npr. ime, priimek, e-naslov, podatki o uporabi naše spletne strani, ipd.).
Upravljavec pomeni pravno osebo, ki določa namene in sredstva obdelave vaših osebnih podatkov. Upravljavec vaših osebnih podatkov je Lassana d.o.o.
Obdelovalec pomeni pravno ali fizično osebo, ki obdeluje osebne podatke v imenu upravljavca. Več o obdelovalcih najdete v točki 4 te Politike.
Obdelava pomeni zbiranje, hrambo, vpogled, spremembe in druge posege, vključno z brisanjem in anonimizacijo.

2.   Na koga se ta politika zasebnosti nanaša?

Ta politika zasebnosti opredeljuje obdelavo osebnih podatkov, ki jo izvaja Lassana d.o.o. v okviru:

3.   Kako poteka obdelava osebnih podatkov v Lassani?

Pri Lassani vaše osebne podatke vedno obdelujemo na podlagi zakonitih in vnaprej določenih namenov. Več o obdelavi si lahko preberete v spodnji odsekih, ki so razdeljeni na različne aspekte obdelave, ki jo izvajamo. Vsa naša obdelava poteka na ustreznih pravnih podlagah, ki so pojasnjene spodaj. 

Sem uporabnik Lassanine spletne strani

V kolikor uporabljate Lassanino spletno stran (www.lassana.si) vaše osebne podatke obdelujemo za naslednje namene:

Namen obdelave

Pravna podlaga

Vrste osebnih podatkov

Registracija na e-novice

Soglasje

Ime, e-naslov

Pošiljanje prilagojenih e-novic

Več o profiliranju si preberite spodaj

Soglasje

Ime, e-naslov, IP naslov, čas klika, beleženje povezav in vsebin, ki si jih posameznik ogleda, podatki o napravi in brskalniku 

Povpraševanje na podlagi kontaktnega obrazca

Zakoniti interes zagotavljanja komunikacije s kupci in potencialnimi kupci

Ime, e-naslov, telefon, sporočilo

Rezervacija termina v salonu

Predpogodbeni odnos

Ime in priimek, kontaktne informacije (e-naslov, telefonska številka), geslo

Sodelovanje v nagradnih igrah 

privolitev (za nagrajence tudi veljavna davčna zakonodaja)

Podrobnosti so opredeljene pri vsaki posamezni nagradni igri

Zagotavljanje varnosti spletne strani

Zakoniti interes zagotavljanja varnosti uporabe spletne strani in preprečevanja zlorab

IP naslov

Izvajanje statističnih analiz

Zakoniti interes optimizacije poslovanj

Statistične analize izvajamo na podlagi anonimiziranih podatkov, kjer identifikacija ni mogoča

Uveljavitev pravnih zahtevkov in varstvo naših pravic

Zakon

Nabor podatkov je odvisen od situacije

Hramba podatkov kandidatov za zaposlitev

Soglasje

Ime in priimek, e-naslov, podatki o kandidatu (CV, priloge, motivacijsko pismo)

Pri uporabi naše spletne strani uporabljamo tudi piškotke, zato vas prosimo ,da si pozorno preberete tudi našo politiko piškotkov, ki vam je na voljo tukaj. 

Kaj je profiliranje?

Lassana izvaja blago profiliranje in avtomatsko obdelavo osebnih podatkov posameznikov, ki so podali ustrezno soglasje. 

Profiliranje nam pomaga, identificirati vaš interese in zanimanja, kar nam omogoča, da vam ponudimo vam prilagojene vsebine naših e-novic, ki bo bolj ustrezala vašim željam in potrebam. Brez osebnih podatkov pa ne moremo ustvariti profila posameznika, posledično pa prejmete zgolj naše splošne e-novice. 

Za pripravo profila zbiramo naslednje osebne podatke:

  • Ime in e-naslov,
  • Podatki o prebiranju naših e-novic.

Na podlagi profila vam pošiljamo prilagojeno ponudbo preko e-pošte. Prav tako bo na podlagi profila posameznik prejemal določene ugodnosti. 

Sem uporabnik Lassanine spletne trgovine

Naša spletne trgovina vam je na voljo na naslovu: https://trgovina.lassana.si/. Da bi zagotovili delovanje spletne trgovine in vam omogočili uporabniku prijazno spletno trgovino obdelujemo vaše osebne pdoatke na naslednje načine:

Namen obdelave

Pravna podlaga

Vrste osebnih podatkov

Izvedba nakupa v spletni trgovini

Pogodbeno razmerje

Ime in priimek, naslov za dostavo, e-naslov, telefonska številka, podatki za plačilo

Komunikacija v zvezi s povpraševanjem

Predpogodbeni odnos

Ime, e-naslov, telefon, sporočilo

Komunikacija v zvezi z naročilom (dostava, reklamacije)

Pogodbeni odnos

Nabor podatkov je odvisen od situacije

Registracija in uporaba uporabniškega računa

Zakoniti interes 

Ime in priimek, e-naslov, geslo, naslov za dostavo

Pošiljanje obvestila o nedokončanem nakupu

Predpogodbeni odnos

e-naslov

Registracija na e-novice

Soglasje

Ime, e-naslov

Pošiljanje prilagojenih e-novic

Več o profiliranju si preberite zgoraj

Soglasje

Ime, e-naslov, IP naslov, čas klika, beleženje povezav in vsebin, ki si jih posameznik ogleda, podatki o napravi in brskalniku 

Izvedba ankete zadovoljstva

Zakoniti interes optimizacije poslovanja

Podrobnosti so opredeljene pri vsaki posamezni anketi

Zagotavljanje varnosti spletne strani

Zakoniti interes zagotavljanja varnosti uporabe spletne strani in preprečevanja zlorab

IP naslov

Izvajanje statističnih analiz

Zakoniti interes optimizacije poslovanj

Statistične analize izvajamo na podlagi anonimiziranih podatkov, kjer identifikacija ni mogoča

Uveljavitev pravnih zahtevkov in varstvo naših pravic

Zakon

Nabor podatkov je odvisen od situacije

Pri uporabi naše spletne strani uporabljamo tudi piškotke, zato vas prosimo ,da si pozorno preberete tudi našo politiko piškotkov, ki vam je na voljo tukaj. 

Sem uporabnik Lassaninih storitev – fizična oseba (potrošnik)

Kot uporabniki naših storitev vam poskušamo v naših salonih nuditi čim višjo nivo kvalitete in ugodja. V ta namen lahko obdelujemo tudi vaše osebne podatke. Katere podatke zbiramo in na kakšnih podlagah si oglejte v spodnji tabeli:

Namen obdelave

Pravna podlaga

Vrste osebnih podatkov

Izvedba storitev oz. nakup v salonu z uporabo online rezervacije termina

Pogodbeno razmerje

Ime in priimek, e-naslov, telefonska številka, datum in čas termina

Izvedba storitev oz. nakup v salonu z uporabo kartice kluba zvestobe

Pogodbeno razmerje

Ime in priimek, e-naslov, telefonska številka, datum in čas termina, podatki o članski kartici

Izvedbi posebnih storitev, ki zahtevajo obdelavo osebnih podatkov (npr. trajno ravnanje las)

Pogodbeni odnos

Obseg osebnih podatkov je naveden pri posamezni storitvi

Izvedba naročanja preko telefonske številke ali fizično v salonu

Predpogodbeni odnos

Ime in priimek, datum in čas termina, kontaktne informacije (e-naslov, telefonska številka)

Sem B2B uporabnik 

V kolikor z Lassano sodelujete kot uporabnik B2B trgovine, vaše osebne podatke obdelujemo na naslednje načine:

Namen obdelave

Pravna podlaga

Vrste osebnih podatkov

Izvedba nakupa v spletni trgovini

Pogodbeno razmerje

Ime in priimek, naziv podjetja, davčna številka naslov za dostavo, e-naslov, telefonska številka, podatki za plačilo

Izvedba nakupa preko terenske ali skladiščne prodaje

Pogodbeni odnos

Ime in priimek, naziv podjetja, davčna številka naslov za dostavo, e-naslov, telefonska številka, podatki za plačilo

Komunikacija v zvezi s povpraševanjem

Predpogodbeni odnos

Ime, naziv podjetja, e-naslov, telefon, sporočilo

Komunikacija v zvezi z naročilom (dostava, reklamacije)

Pogodbeni odnos

Nabor podatkov je odvisen od situacije

Registracija in uporaba uporabniškega računa

Zakoniti interes 

Ime in priimek, naziv podjetja, e-naslov, davčna številka, naslov, telefonska številka

Organizacija izobraževanj in dogodkov

Pogodbeno razmerje /soglasje*

*točna pravna podlaga bo opredeljena pri posameznem dogodku

Podrobnosti so opredeljene pri vsakem posameznem dogodku

4.   Kdo lahko obdeluje moje osebne podatke?

Osebne podatke uporabljamo v naši družbi kot upravljavec in jih v določenih primerih posredujemo našim pogodbenim obdelovalcem, ki so zavezani k strogemu varstvu vseh podatkov. Pogodbeni obdelovalci, s katerimi sodelujemo so:

  • Appoteka d.o.o. nam zagotavlja spletno programskp opremo Shopamine, ki nam omogoča vodenje evidence naročanj;
  • Google Analytics, ki nam omogoča statistične analize z agregiranimi podatki, brez identifikacije;
  • Fresha je programska oprema, ki omogoča online naročanje;
  • partnerji, ki upravljajo s plačilnimi sistemi za zagotavljanje plačil (MasterCard, Maestro, Visa, American Express, Diners)
  • dostavna služba Pošta Slovenije d.o.o., kadar vam dostavi naročeno blago;
  • Mintpos, ki skrbi za delovanje našega kluba zvestobe.2

Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru navodil in osebnih podatkov ne smejo uporabiti za zasledovanje kakršnihkoli lastnih interesov. Podjetje ne bo posredovalo vaših osebnih podatkov tretjim nepooblaščenim osebam. Vaše osebne podatke posredujemo pogodbenim obdelovalcem zgolj na podlagi sklenjenega pogodbenega razmerja, ki opredeljuje varstvo osebnih podatkov. 

Vaših osebnih podatkov ne bomo iznašali v tretje države (izven držav članic Evropskega gospodarskega prostora – članice EU ter Islandija, Norveška in Liechtenstein) in v mednarodne organizacije, razen v primeru, ko bodo sprejeti ustrezni zaščitni ukrepi v skladu z veljavno zakonodajo.  

5.   Kako ščitite moje osebne podatke?

Osebne podatke, ki jih obdelujemo pri izvajanju naših storitev skrbno varujemo z različnimi tehničnimi in organizacijskimi ukrepi. 

Sem sodijo predvsem:

  • izobraževanje zaposlenih in naših poslovnih partnerjev z vidika varstva osebnih podatkov,
  • zavezanost zaposlenih in poslovnih partnerjev k varovanju osebnih podatkov in izvajanje nadzora,
  • zagotavljanje visoke ravni varnosti v naši spletni trgovini z ustrezno enkripcijo in varnostnimi protokoli,
  • redno posodabljanje in vzdrževanje naše strojne in programske opreme.

6.   Kakšne so moje pravice?

Glede obdelave osebnih podatkov so vam na voljo naslednje pravice:

pravica do dostopa in izpisa: pravico imate pridobiti informacijo o tem ali obdelujemo vaše osebne podatke ter informacije o obdelavi, ki jo izvajamo. Prav tako lahko zahtevate izpis osebnih podatkov, ki jih zbiramo o vas. 

pravica do preklica privolitve, če ste privolili v obdelavo vaših osebnih podatkov, imate pravico, da to svojo privolitev kadarkoli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. Privolitev je možno preklicati s pisno izjavo, ki se pošlje na elektronski naslov info@lassana.si. Preklic privolitve za obdelavo osebnih podatkov za vas nima nobenih negativnih posledic ali sankcij. Vendar pa vam po preklicu privolitve za obdelavo osebnih podatkov ne bomo mogli več nuditi določenih storitev, če gre za storitve, ki jih brez osebnih podatkov ni mogoče nuditi (npr. izvedbe online rezervacije termina v naših salonih). 

pravica do popravka  pomeni, da imate pravico doseči, da popravimo netočne ali nepopolne osebne podatke v zvezi z vami; 

pravica do izbrisa, imenovana tudi »pravica do pozabe«, pomeni, da imate pravico doseči, da izbrišemo osebne podatke v zvezi z vami, če so izpolnjeni predpisani pogoji (obdelava ni več potrebna, preklic privolitve in neobstoj druge pravne podlage, utemeljen ugovor, nezakonita obdelava, izbris zahtevajo veljavni predpisi in podobno);

pravica do omejitve obdelave pomeni pravico, da dosežete, da začasno omejimo obdelavo vaših podatkov. Obdelavo lahko omejimo, če oporekate točnosti podatkov, če ste vložili ugovor k obdelavi (več o ugovoru spodaj), če je obdelava nezakonita ali če obdelava ni več potrebna za upravljavca, temveč za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo vaših pravnih zahtevkov;

pravica do prenosljivosti  pomeni pravico, da prejmete osebne podatke v zvezi z vami, ki ste nam jih posredovali kot upravljavcu, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, in pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da vas pri tem kakorkoli ovirali (velja za podatke, ki jih obdelujemo avtomatizirano na podlagi privolitve ali pogodbenega razmerja);

pravica do ugovora vam omogoča, da ugovarjate obdelavi, ki jo izvajamo na podlagi zakonitih interesov. Prav tako imate vedno možnost ugovarjati obdelavi za namene trženja, vključno z oblikovanjem profilov. Vsak ugovor bomo obravnavali in z obdelavo prenehali ,v kolikor se ne izkaže, da obstajajo nujni legitimni interesi, ki prevladajo nad posegom v zasebnost.

pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu. Če domnevate, da vaše osebne podatke obdelujemo neupravičeno oziroma v nasprotju s splošno zavezujočimi pravnimi predpisi imate pravico vložiti pritožbo. Nad obdelavo podatkov, ki jo izvajamo z naše strani, se lahko pritožite Informacijskemu pooblaščencu, ki se nahaja na naslovu Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana. Več o Informacijskem pooblaščencu pa vam je na voljo na: https://www.ip-rs.si/

7.   Koliko časa hranite moje osebne podatke?

Namen obdelave

Rok hrambe

Nameni obdelave povezani z uporabo spletne strani

Registracija na e-novice*

Do preklica /3 leta od zadnje aktivnosti uporabnika

Pošiljanje prilagojenih e-novic*

 

Do preklica /3 leta od zadnje aktivnosti uporabnika

Povpraševanje na podlagi kontaktnega obrazca

Izbris se izvaja 4krat letno

Rezervacija termina v salonu

Ves čas trajanja uporabniškega računa

Sodelovanje v nagradnih igrah 

Navedeno pri posamezni nagradni igri

Zagotavljanje varnosti spletne strani*

Hramba agregiranih in anonimiziranih podatkov

Izvajanje statističnih analiz*

Hramba agregiranih in anonimiziranih podatkov

Uveljavitev pravnih zahtevkov in varstvo naših pravic*

Navedeno pri uveljavitvi posameznega zahtevka

Hramba podatkov kandidatov za zaposlitev

Do preklica, vendar ne dlje kot 2 leti po prejemu prošnje za zaposlitev

Nameni uporabe povezani z uporabo spletne trgovine

Izvedba nakupa v spletni trgovini

5 let od izpolnitve naročila

Komunikacija v zvezi s povpraševanjem

Izbris se izvaja 4krat letno

Komunikacija v zvezi z naročilom (dostava, reklamacije)

5 let od izpolnitve naročila

Registracija in uporaba uporabniškega računa

Do izbrisa računa s strani uporabnika

Izvedba ankete zadovoljstva

Po zbiranju se posamezne ankete uniči in se podatke uporablja zgolj v agregirani obliki, ki vas ne identificira

Nameni obdelave povezani z izvedbo storitev v salonih

Izvedba storitev oz. nakup v salonu z uporabo online rezervacije termina

Čas trajanja uporabniškega računa

Izvedba storitev oz. nakup v salonu z uporabo kartice kluba zvestobe

Ves čas trajanja članstva

Izvedbi posebnih storitev, ki zahtevajo obdelavo osebnih podatkov (npr. trajno ravnanje las)

Rok hrambe je opredeljen ob posamezni storitvi

Izvedba naročanja preko telefonske številke ali fizično v salonu

5 let od izvedbe storitve

Nameni obdelave osebnih podatkov pri poslovanju B2B

Izvedba nakupa v spletni trgovini

3 leta od izvedbe naročila

Izvedba nakupa preko terenske ali skladiščne prodaje

3 leta od izvedbe naročila

Komunikacija v zvezi s povpraševanjem

Izbris se opravi 4krat letno

Komunikacija v zvezi z naročilom (dostava, reklamacije)

3 leta od izvedbe naročila

Registracija in uporaba uporabniškega računa

Ves čas uporabe uporabniškega računa 

Organizacija izobraževanj in dogodkov

Rok hrambe bo podan pri posameznem dogodku

*Nameni označeni z * se uporabljajo tako pri uporabi naše spletne strani kot pri uporabi naše spletne trgovine, pri čemer se roki hrambe ne razlikujejo.

8.   Spletni vtičniki

Lassana na svoji spletni strani in pri svoji spletni trgovini uporablja naslednje vtičnike: Facebook in Instagram.

Uporaba posameznega vtičnika je prepuščena posamezniku; v kolikor pa se za takšno uporabo odločite, si prosimo preberite spodnje opozorilo.

Uporaba vtičnikov za socialna omrežja je na lastno odgovornost posameznika. Vsako socialno omrežje uporablja lastna pravila zasebnosti in obdelave varstva osebnih podatkov, na katera Lassana ne more vplivati, niti jih nima pod nadzorom. Ta pravila zasebnosti in obdelave osebnih podatkov niso povezana z Lassaninimi pravili. Pred uporabo posameznega socialnega omrežja preko vtičnika naj si posameznik prebere pravila zasebnosti posameznega socialnega omrežja.

Posameznik je v celoti sam odgovoren za kakršnekoli navedbe, objave in interakcije s socialnimi omrežji. Lassana ne prevzema odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi nastala iz uporabe socialnega omrežja za uporabnika. 

9.   Imam dodatna vprašanja

Če imate vprašanja, težave ali pripombe glede te politike zasebnosti, nam to lahko sporočite na elektronski naslov: info@lassana.si.

© Lassana. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Na spletni strani Lassana poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežji.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb POTRJUJEM. Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

Nastavitve piškotkov
×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu Lassana
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavatitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnem mestu ali jih odstaniiti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnice velike večine sodobnih spletnih mest.